Следвайте Гласове в ТелеграмПо повод втората годишнина от руската инвазия в

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПо повод втората годишнина от руската инвазия в
Коментари Харесай

Олаф Шолц призова към връщане на политиката на възпиране от Студената война

Следвайте " Гласове " в Телеграм

По мотив втората годишнина от съветската инвазия в Украйна немският канцлер Олаф Шолц прикани за връщане към политиката на въздържане. Във видеопослание немският канцлер Олаф Шолц увери Киев в по-нататъшната поддръжка на Германия.

" Ще поддържаме Украйна в нейната самоотбрана - толкоз дълго, колкото е належащо ", акцентира Шолц, без да навлиза допълнително детайлности.

Той също по този начин прикани за връщане към политиката на въздържане от времената на Студената война.

" Заедно с нашите съдружници би трябвало да сме толкоз мощни, че никой да не се осмели да и нападне. Така ще се погрижим за сигурността си. И по този начин ще защитим мира в Европа ".

С нападението си в нарушаване на интернационалното право Русия освен атакува Украйна, " само че и унищожава мирния ред в Европа ", продължи той. Това включва правилото, че " границите не могат да бъдат променяни със мощ ".

Но Германия и Европа " би трябвало да създадат и повече, с цел да можем да се пазиме дейно ", акцентира канцлерът.

" Възпиране, отбранителна подготвеност ", това са думи, " които в Германия не сме употребявали толкоз дълго време, че бяха съвсем забравени ". Сега обаче те още веднъж значат " една доста значима задача " - отбраната на " мира в Европа ".

„ Всичко това изисква доста от нас, в това число финансово “, сподели канцлерът в края на видеообръщението си. „ Но едно нещо е доста ясно: без сигурност всичко останало е нищо. “ Без сигурност няма независимост, няма народна власт и няма човешки права. Германия е на прав път: „ Ние пазиме нашата сигурност – с увереност и възприятие за съразмерност. “ 

Политиката на въздържане или доктрината „ Труман “ е външнополитическа самодейност на Съединени американски щати, целяща да възпре разпространяването на комунизма в Турция и Гърция. Печелейки поддръжката на Републиканската партия, която има мнозинство в Конгреса на Съединени американски щати, президентът Хари С. Труман афишира доктрината на 12 март 1947 година В нея се заявява, че Съединени американски щати ще оказват икономическа и военна помощ на Гърция и Турция, с цел да не се трансфорат в спътници на Съюз на съветските социалистически републики. Доктрината трансформира външната политика на Съединени американски щати към Съюз на съветските социалистически републики от спокойна към политика за въздържане на експанзията на руското въздействие. Някои историци смятат този миг за начало на Студената война.

Източници: БНР, spiegel.de

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР